Iza brenda RužWoman stoji dizajnerica Jelena Ružman Novosel. Nakon završenog programa tekstilnog odjela u školi Primijenjenih umjetnosti i dizajna, kao trinaesta na listi, bez plana B, upisuje Tekstilno-tehnološki fakultet u u Zagrebu.

Sa završenim preddiplomskim studijem modnog dizajna i završenim poslijediplomskim studijem Teorija i kultura mode, Jelena stječe naziv mag. ing. Tekstilnog i modnog dizajna.

Tako je nastavljen prirodni slijed u njenom obrazovnom razvoju i usmjerenosti ka kulturi odijevanja, modi, povijesti mode te crtanju i dizajniranju, krojenju i šivanju, dakle praktičnoj, primijenjenoj dimenziji.

Ljubav prema prema modi i modnim detaljima primjenjuje u svom radu te tako osniva brend RužWoman.

RužWoman je naziv koji sama osmišlja. U sredinu vlastitog prezimena umeće “Wo” dobivajući tako riječ Woman kao naznaku publike kojoj se obraća.

Njezin brend obraća se ženama, nudeći detalje za formalne i neformalne događaje. Jelena je izvršitelj svih procesa; od osmišljavanja, dizajniranja i kreiranja, preko krojenja i šivanja, do gotovog proizvoda.

Proizvodi su ručno rađeni, svaki detalj je ručno ušivan i unikatan, te proizveden u Hrvatskoj. Za sve proizvode primamo narudžbe.

Na kraju dizajnerica dodaje: “Dvije žene odjevene u isti odjevni predmet izgledaju potpuno drugačije, jer je svaka za sebe umjetničko djelo. Moda jest umjetnost, a uz puno truda i predanosti, ušivanjem svakog detalja stvaram ono Čarobno do u šav.”

Vaša RužWoman